Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy za oknem szaro i ciemno robię ciasteczka na taką właśnie pogodę, maślane z masłem orzechowym i żurawiną :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem, nastepnie wbić jajko i dalej ubijać, dodać masło orzechowe i wymieszać, dodać mąkę i resztę składników. Pod koniec ciasto zarobić ręcznie i uformować kulę. Rozwałkować na 3 mm i wycinać swoje ulubione kształy. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 175st. C ok. 12-15 minut.