Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy za oknem szaro i ciemno robię ciasteczka na taką właśnie pogodę, maślane z masłem orzechowym i żurawiną :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4335
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6723
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5562
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13848
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4335
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6723
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5562
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13848
Składniki
Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem, nastepnie wbić jajko i dalej ubijać, dodać masło orzechowe i wymieszać, dodać mąkę i resztę składników. Pod koniec ciasto zarobić ręcznie i uformować kulę. Rozwałkować na 3 mm i wycinać swoje ulubione kształy. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 175st. C ok. 12-15 minut.