Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy za oknem szaro i ciemno robię ciasteczka na taką właśnie pogodę, maślane z masłem orzechowym i żurawiną :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4157
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4157
Składniki
Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem, nastepnie wbić jajko i dalej ubijać, dodać masło orzechowe i wymieszać, dodać mąkę i resztę składników. Pod koniec ciasto zarobić ręcznie i uformować kulę. Rozwałkować na 3 mm i wycinać swoje ulubione kształy. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 175st. C ok. 12-15 minut.