Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasteczka na stół świąteczny.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14545
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1387
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14545
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1387
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem, dodając stopniowo jajka i mleko. Następnie wsypać mąkę z migdałami i usiekać kruche ciasto. Uformować kulę, schłodzić i w między czasie zrobić nadzienie. Wszystkie składniki(oprócz rumu) zagotować na wolnym ogniu do zgęstnienia masy. Po ostudzeniu dodać rum. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wycinać szklanką krążki, na środek kłaść nadzienie i zlepiać w trzech miejscach w trójkąty. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze180 stopni około 20 minut. P[o upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.