Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasteczka na stół świąteczny.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12916
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 295
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 702
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12916
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 295
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 702
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem, dodając stopniowo jajka i mleko. Następnie wsypać mąkę z migdałami i usiekać kruche ciasto. Uformować kulę, schłodzić i w między czasie zrobić nadzienie. Wszystkie składniki(oprócz rumu) zagotować na wolnym ogniu do zgęstnienia masy. Po ostudzeniu dodać rum. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wycinać szklanką krążki, na środek kłaść nadzienie i zlepiać w trzech miejscach w trójkąty. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze180 stopni około 20 minut. P[o upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.