Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i olej kokosowy. Wyszły smaczne, kruche.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek i dodać olej kokosowy ( najpierw 3 łyżki potem zabaczyc podczas zagniatania czy ciasto nie jest za kruche, ponieważ to mąka orkiszowa i więcej absorbuje wilgoci), jogurt naturalny oraz resztę składników. Zagnieść ciasto. Jeśli będzie się rozpadać dodać jeszcze trochę oleju kokosowego. Odrywać po kawałku ciasto i wkładać do maszynki z nakładką na ciastka. Odmierzać na dłoni długość ciastek. Ja odmierzam wyciskając z maszynki ciastko długości palców środkowego i serdecznego. Wtedy ciasteczka wychodzą równej długości. Wypiekać w piekarniku nastawionego na 190 stopni C 15 minut.