Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i olej kokosowy. Wyszły smaczne, kruche.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 226
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 226
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Składniki
Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek i dodać olej kokosowy ( najpierw 3 łyżki potem zabaczyc podczas zagniatania czy ciasto nie jest za kruche, ponieważ to mąka orkiszowa i więcej absorbuje wilgoci), jogurt naturalny oraz resztę składników. Zagnieść ciasto. Jeśli będzie się rozpadać dodać jeszcze trochę oleju kokosowego. Odrywać po kawałku ciasto i wkładać do maszynki z nakładką na ciastka. Odmierzać na dłoni długość ciastek. Ja odmierzam wyciskając z maszynki ciastko długości palców środkowego i serdecznego. Wtedy ciasteczka wychodzą równej długości. Wypiekać w piekarniku nastawionego na 190 stopni C 15 minut.