Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do wykonania ciastka, mało słodkie
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4869
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20806
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2517
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4869
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20806
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2517
Składniki
Jedno jajo rozdzielamy na żółtko i białko (białko posłuży do posmarowania). Ze wszystkich składników oprócz białka zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 0,5 godziny. Następnie rozwałkowujemy dość grubo i wykrawamy dowolne kształty. Układamy na blasze i smarujemy białkiem na wierzchu. Pieczemy ok. 35 min. w tem. 180 st. C.