Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez wątpienia mogę stwierdzić, że to ciasto, które zawdzięcza swą nazwę znanym batonikom, jest jednym z najpyszniejszych jakie robiłam. Puszysta bita śmietana przełamana kruchością gorzkiej czekolady i słodyczą masy krówkowej tworzą idealne połączenie. Smaki poszczególnych warstw wspaniale się uzupełniają tworząc prawdziwą rozkosz dla podniebienia.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 264
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1344
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4209
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1240
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 264
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1344
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4209
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1240
Składniki
Blaszkę o wymiarach ok. 26x36 cm wykładamy warstwą herbatników. Masę krówkową rozsmarowujemy na herbatnikach. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu na 1/2 litrze mleka z dodatkiem cukru. Ugotowane budynie studzimy. Miękkie masło ubijamy na puszysto i dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu, cały czas miksując. Tak przygotowaną masą smarujemy warstwę herbatników i przykrywamy ostatnią warstwą ciastek. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fix, cały czas ubijając. Ubitą śmietanę wykładamy na herbatniki. Posypujemy wiórkami startej czekolady. Schładzamy w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc.