Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez wątpienia mogę stwierdzić, że to ciasto, które zawdzięcza swą nazwę znanym batonikom, jest jednym z najpyszniejszych jakie robiłam. Puszysta bita śmietana przełamana kruchością gorzkiej czekolady i słodyczą masy krówkowej tworzą idealne połączenie. Smaki poszczególnych warstw wspaniale się uzupełniają tworząc prawdziwą rozkosz dla podniebienia.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4661
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418313
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4661
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418313
Składniki
Blaszkę o wymiarach ok. 26x36 cm wykładamy warstwą herbatników. Masę krówkową rozsmarowujemy na herbatnikach. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu na 1/2 litrze mleka z dodatkiem cukru. Ugotowane budynie studzimy. Miękkie masło ubijamy na puszysto i dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu, cały czas miksując. Tak przygotowaną masą smarujemy warstwę herbatników i przykrywamy ostatnią warstwą ciastek. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fix, cały czas ubijając. Ubitą śmietanę wykładamy na herbatniki. Posypujemy wiórkami startej czekolady. Schładzamy w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc.