Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto z dwóch mas, jogurtowej i śmietanowej na biszkopcie z orzechami.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4717
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29518
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 198
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19052
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 858
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4717
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29518
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 198
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19052
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 858
Składniki
1. Galaretki czerwona oraz fioletową rozpuszczamy każdą osobno w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy do całkowitego stężenia. 2. Białko oddzielamy od żółtek i miksujemy mikserem 3. Dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka. 4. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką z masą jajeczną
5. Masę biszkoptową dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i pokruszone orzechy.
6. Wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm robiąc dowolny wzorek, na przemian ciasto białe, ciasto kakaowe. 7. Pieczemy 30 minut w 180°C.
8. W tym czasie jogurty miksujemy mikserem z rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną oraz cukrem pudrem i dodajemy fioletową galaretkę pokrojoną w kostkę, delikatnie mieszamy łyżką.Wylewamy na ostudzony biszkopt.
9. Następnie rozpuszczamy galaretki żółte oraz czekoladę w dwóch szklankach gorącej wody i studzimy.
10. Śmietany ubijamy mikserem i dodajemy przestudzone galaretki z czekoladą. 11. Masę śmietankową mieszamy z wiórkami kokosowymi i czerwoną galaretką pokrojona w kostkę.
12. Masę wylewamy na masę jogurtową i posypujemy migdałami. 13. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
14. Ciasto gotowe. 15. Smacznego.