Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1537
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3005
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1095
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1864
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1537
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3005
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1095
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1864
Składniki
1. na biszkopt oddzielić żółtka od białek, białka ubić ze szczyptą soli, dodać żółtka, następnie przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać olej, ocet i wodę, delikatnie wymieszać, ciasto przelać do wyłożonej papierem formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 25 min, 2. z mleka odlać 1 szk, rozrobić w niej budynie oraz mąkę, pozostałe mleko zagotować, ugotować budyń, wystudzić, 3. masło oraz masło roślinne utrzeć na puch, ucierać dodając po łyżce budyniu, krem podzielić na 2 części, do jednej dodać posiekaną czekoladę, orzechy i rodzynki, można ew dodać kilka łyżkę rumu, do drugiej części kremu dodać pokrojone w kostki brzoskwinie i ew kilka kropli soku cytrynowego, 4. ciasto nasączyć sokiem z brzoskwiń, wyłożyć krem czekoladowy, przykryć herbatnikami, następnie wyłożyć jasny krem, przykryć herbatnikami, polać polewą, posypać płatkami migdałowymi, odstawić na kilka godzin do lodówki, smacznego