Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 415
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 163
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 415
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 163
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
1. na biszkopt oddzielić żółtka od białek, białka ubić ze szczyptą soli, dodać żółtka, następnie przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać olej, ocet i wodę, delikatnie wymieszać, ciasto przelać do wyłożonej papierem formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 25 min, 2. z mleka odlać 1 szk, rozrobić w niej budynie oraz mąkę, pozostałe mleko zagotować, ugotować budyń, wystudzić, 3. masło oraz masło roślinne utrzeć na puch, ucierać dodając po łyżce budyniu, krem podzielić na 2 części, do jednej dodać posiekaną czekoladę, orzechy i rodzynki, można ew dodać kilka łyżkę rumu, do drugiej części kremu dodać pokrojone w kostki brzoskwinie i ew kilka kropli soku cytrynowego, 4. ciasto nasączyć sokiem z brzoskwiń, wyłożyć krem czekoladowy, przykryć herbatnikami, następnie wyłożyć jasny krem, przykryć herbatnikami, polać polewą, posypać płatkami migdałowymi, odstawić na kilka godzin do lodówki, smacznego