Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ciasto z serków Danio było ostatnio bardzo popularne, dlatego postanowiłam zrobić podobne. Ciasto jest bez użycia mąki pszennej. Mąka została zastąpiona budyniami. Masa natomiast jest bardzo delikatna.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112842
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 129
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 298
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 387
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 684
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112842
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 129
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 298
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 387
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 684
Składniki
1. Galaretki rozpuszczamy w półtorej gorącej szklanki wody i chłodzimy. 2. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem. Dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka.
3. Budynie mieszamy z proszkiem do pieczenia i łączymy z masą jajeczną, chwile miksujemy.
4. Masę budyniową wykładamy na dno tortownicy i pieczemy 30 minut w 180°C.
5. W tym czasie, co pieczemy ciasto robimy masę. Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy serki Danio ( cały czas miksujemy) oraz schłodzoną galaretkę. 6. Ananasy kroimy w kostkę i łączymy z masą, zostawiając dwa krążki do dekoracji.
7. Biszkopt budyniowy po upieczeniu studzimy, następnie przekrawamy na dwa blaty. Jeden blat układamy w formie, w której piekliśmy ciasto.
8. Na ciasto wykładamy masę z ananasami i przykrywami drugą połową ciasta.
9. Wierzch ciasta smarujemy dżem, dekorujemy ananasem i posypujemy migdałami. 10. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
11. Ciasto gotowe. 12. Smacznego.