Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ciasto z serków Danio było ostatnio bardzo popularne, dlatego postanowiłam zrobić podobne. Ciasto jest bez użycia mąki pszennej. Mąka została zastąpiona budyniami. Masa natomiast jest bardzo delikatna.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 60
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10346
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1014
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 60
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10346
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1014
Składniki
1. Galaretki rozpuszczamy w półtorej gorącej szklanki wody i chłodzimy. 2. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem. Dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka.
3. Budynie mieszamy z proszkiem do pieczenia i łączymy z masą jajeczną, chwile miksujemy.
4. Masę budyniową wykładamy na dno tortownicy i pieczemy 30 minut w 180°C.
5. W tym czasie, co pieczemy ciasto robimy masę. Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy serki Danio ( cały czas miksujemy) oraz schłodzoną galaretkę. 6. Ananasy kroimy w kostkę i łączymy z masą, zostawiając dwa krążki do dekoracji.
7. Biszkopt budyniowy po upieczeniu studzimy, następnie przekrawamy na dwa blaty. Jeden blat układamy w formie, w której piekliśmy ciasto.
8. Na ciasto wykładamy masę z ananasami i przykrywami drugą połową ciasta.
9. Wierzch ciasta smarujemy dżem, dekorujemy ananasem i posypujemy migdałami. 10. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
11. Ciasto gotowe. 12. Smacznego.