Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już od daaaawna planowałam pieczenie tego ciasta. Po prostu urzekło mnie zdjęcie. Sądny dzień przyszedł już jakiś czas temu – upiekłam je z okazji z moich urodzin. Ja miałam innych faworytów biorąc po uwagę smak, jednak zdaniem mojej mamy to właśnie Architekt był najsmaczniejszy, choć sycący. Jak podają na blogu w kuchennym oknie, jest to przepis Siostry Anastazji. Wszystkie jej ciasta są okazałe, takie jest i to :) Ciasto jest może nieco bardziej pracochłonne, ale podobnie jak w cieście Ambasador, masę dzielimy na pół i na tej bazie tworzymy dwa kremy. Przepis poddałam drobnym zmianom.
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 683
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 145
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 188
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 4057
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 215
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 683
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 145
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 188
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 4057
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 215
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier. Gdy masa będzie sztywna dodajemy po żółtku i miksujemy jeszcze parę minut. Maki przesiewamy i dodajemy do ubitych jaj mieszając łyżką. Na końcu delikatnie wlewamy olej. Blaszkę 25 na 35 cm wykładamy papierem i wylewamy biszkopt. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 min. Studzimy.
Pieczemy tak jak biszkopt jasny, do mąki jedynie dodajemy kakao. Po przestudzeniu wycinamy kieliszkiem kółeczka.
Budyń gotujemy wg zaleceń producenta. Dobrze studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch i dodajemy rum. Następnie dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu. Masę dzielimy na 2 części – do jednej dodajemy kakao i miksujemy.
Schłodzoną śmietankę ubijamy i mieszamy z serkiem. Rozpuszczone galaretki studzimy i wlewamy do masy.
Na spodzie układamy jasny biszkopt Smarujemy ciemnym kremem budyniowym Układamy ciemny biszkopt a w otwory wkładamy kawałki banana nad każdym bananem układamy krążek wylewamy masę serową (łyżką) i schładzamy) wykładamy jasną masę budyniową (ja zrobiłam to szprycą) polewamy rozpuszczoną czekoladą i studzimy