Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy zawsze się śmieją z nazwy tego ciasta. Zawiera ono w sobie bardzo dużo smakołyków ( podobnie jak u Baby Jagi ). Ciasto jest naprawdę zaskakująco smaczne i każdy je sobie chwali.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1288
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12151
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 33
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1288
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12151
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 33
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem. Dodać sodę, cynamon i kakao. Wymieszać, dodając olej. Na końcu wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia całe ciasto. Dodać jabłka pokrojone w dość grubą kostkę oraz wszystkie bakalie obtoczone w łyżce mąki – wymieszać łyżką. Tak przygotowaną masę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 45 minut. Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać odrobinę mleka i polać wierzch ciasta. SMACZNEGO !!!