Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy zawsze się śmieją z nazwy tego ciasta. Zawiera ono w sobie bardzo dużo smakołyków ( podobnie jak u Baby Jagi ). Ciasto jest naprawdę zaskakująco smaczne i każdy je sobie chwali.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 93
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2725
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 756
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 994
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 93
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2725
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 756
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 994
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem. Dodać sodę, cynamon i kakao. Wymieszać, dodając olej. Na końcu wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia całe ciasto. Dodać jabłka pokrojone w dość grubą kostkę oraz wszystkie bakalie obtoczone w łyżce mąki – wymieszać łyżką. Tak przygotowaną masę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 45 minut. Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać odrobinę mleka i polać wierzch ciasta. SMACZNEGO !!!