Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bananowe, czy chlebek bananowy. Jak zwał, tak zwał. Ważne, że smakuje. Dodatkowo robi się je łatwo i szybko. Kiedy zalegają w domu dojrzałe banany, takie ciasto jest idealnym rozwiązaniem. Fajnie sprawdzi się na słodkie śniadanie, posmarowane kremem czekoladowym, lub domową konfiturą. Wierzch ciasta posypany jest posiekaną czekoladą i orzechami i to jest strzał w dziesiątkę. Dzięki temu ciasto smakuje obłędnie.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 175
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 293
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 69
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 175
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 293
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 69
Składniki
Banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski. Dodać jajka i olej. Wszystko zblendować na gładką masę. Następnie dodać cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Czekoladę i orzechy posiekać nożem. Posypać wierzch ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 50-55 minut.