Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawy pomysł, jeśli nie chcemy kolejnego chlebka bananowego. Banany są w kawałkach, zatem wyraźnie wyczuwalne w cieście, a kokos jest interesującym uzupełnieniem smaku.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 116
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4236
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11575
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6614
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5521
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13694
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 116
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4236
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11575
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6614
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5521
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13694
Składniki
2 łyżki masła roztapiam. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładam papierem do pieczenia i polewam rozpuszczonym tłuszczem i posypuje 2 łyżkami cukru. Resztę masła, resztę cukru i jajka ucieram na puszystą masę. Mąkę tortową, ziemniaczaną i proszek do pieczenia mieszam w jednej misce i dodaję do masy cały czas ucierając. Do ciasta dodaję sok wyciśnięty z cytryny. Banany obieram i kroję na 2 centymetrowe kawałki, które skrapiam cytryną, żeby nie ściemniały. Banany układam równomiernie na dnie tortownicy i posypuję 3 garściami wiórków kokosowych.
Następnie na banany wykładam ciasto i rozsmarowuję na całej powierzchni. Ciasto piekę 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż zrobi się złote. Kiedy ciasto przestygnie, posypuję je 1 garścią wiórków kokosowych – ciasto jest gotowe do jedzenia