Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzorowałam się na bananowej chmurce (przepis krążący w necie od jakiegoś czasu) ale zmieniłam ciasto na spodzie bo tamto wydawało mi się zbyt twarde. A bezę po upieczeniu połamałam na drobne kawałki i posypałam zrumienionymi płatkami migdałowymi.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1001
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2857
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 959
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1719
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14655
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1001
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2857
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 959
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1719
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14655
Składniki
Zagnieść, schłodzić w lodówce przez godzinę. Rozwałkować i wyłożyć na blachę o wymiarach:35/25cm. Podpiec przez 15 minut w tem. 180 stopni. Galaretki rozrobić w wodzie i odstawić by lekko stężały Na podpieczonym cieście ułożyć obrane banany (całe). ;Między banany wcisnąć pokrojone ananasy. Zalać galaretką. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i serkiem. Można dodać śmietan- fix . Wyłożyć na galaretkę. Ubić białka, dodać cukier, mąkę ziemniaczaną i kakao. Suszyć przez godzinę w tem. 140 stopni. Po upieczeniu-połamać i ułożyć na bitej śmietanie Zrumienione płatki migdałowe- rozsypać na cieście. Schłodzić.