Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzorowałam się na bananowej chmurce (przepis krążący w necie od jakiegoś czasu) ale zmieniłam ciasto na spodzie bo tamto wydawało mi się zbyt twarde. A bezę po upieczeniu połamałam na drobne kawałki i posypałam zrumienionymi płatkami migdałowymi.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Zagnieść, schłodzić w lodówce przez godzinę. Rozwałkować i wyłożyć na blachę o wymiarach:35/25cm. Podpiec przez 15 minut w tem. 180 stopni. Galaretki rozrobić w wodzie i odstawić by lekko stężały Na podpieczonym cieście ułożyć obrane banany (całe). ;Między banany wcisnąć pokrojone ananasy. Zalać galaretką. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i serkiem. Można dodać śmietan- fix . Wyłożyć na galaretkę. Ubić białka, dodać cukier, mąkę ziemniaczaną i kakao. Suszyć przez godzinę w tem. 140 stopni. Po upieczeniu-połamać i ułożyć na bitej śmietanie Zrumienione płatki migdałowe- rozsypać na cieście. Schłodzić.