Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję jeżeli macie ochotę na pyszne ciasto bez pieczenia. Ciasto proste w wykonaniu i można je przygotować na różnym spodzie. Ja przygotowałam na delicjach o smaku wiśniowym, z brzoskwiniami i mandarynkami. Wyszło bardzo pyszne. Myślę że ciasto będzie smacznym deserem na wielkanocnym stole. Smacznego.
blaszka średniej wielkości, mikser, miska, trzepaczka, papier do pieczenia, garnek, łyżka,
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 185
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16209
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 81
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 207
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 185
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16209
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 81
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 207
Składniki
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć delicjami galaretką do góry. Galaretki brzoskwiniowe razem z żelatyną rozpuścić w 500 ml. przegotowanej gorącej wodzie. wystudzić. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem następnie stopniowo cały czas miksując dodawać galaretkę. Śmietanę ubić z cukrem pudrem , a następnie już nie miksują tylko trzepaczką delikatnie połączyć z masą serową. Masę przełożyć na delicje górę wyrównać, włożyć do lodówki na 30 minut. W między czasie galaretki przezroczyste rozpuścić w 500 ml. przegotowanej gorącej wodzie. Ciasto wyjąc z lodówki , rozłożyć na cieście odsączone z zalewy połówki brzoskwiń , ułożyć brzuszkami do góry, a dookoła ułożyć cząstki mandarynek, zalać tężejącą przezroczysta galaretką , ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego.
Ciasto gotowe do krojenia.
Ciasto po rozkrojeniu.
Ciasto przygotowane do wypełnienia galaretką przezroczystą.