Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję jeżeli macie ochotę na pyszne ciasto bez pieczenia. Ciasto proste w wykonaniu i można je przygotować na różnym spodzie. Ja przygotowałam na delicjach o smaku wiśniowym, z brzoskwiniami i mandarynkami. Wyszło bardzo pyszne. Myślę że ciasto będzie smacznym deserem na wielkanocnym stole. Smacznego.
blaszka średniej wielkości, mikser, miska, trzepaczka, papier do pieczenia, garnek, łyżka,
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 78
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 40
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9904
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 76
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 37
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 137
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 78
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 40
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9904
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 76
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 37
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 137
Składniki
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć delicjami galaretką do góry. Galaretki brzoskwiniowe razem z żelatyną rozpuścić w 500 ml. przegotowanej gorącej wodzie. wystudzić. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem następnie stopniowo cały czas miksując dodawać galaretkę. Śmietanę ubić z cukrem pudrem , a następnie już nie miksują tylko trzepaczką delikatnie połączyć z masą serową. Masę przełożyć na delicje górę wyrównać, włożyć do lodówki na 30 minut. W między czasie galaretki przezroczyste rozpuścić w 500 ml. przegotowanej gorącej wodzie. Ciasto wyjąc z lodówki , rozłożyć na cieście odsączone z zalewy połówki brzoskwiń , ułożyć brzuszkami do góry, a dookoła ułożyć cząstki mandarynek, zalać tężejącą przezroczysta galaretką , ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego.
Ciasto gotowe do krojenia.
Ciasto po rozkrojeniu.
Ciasto przygotowane do wypełnienia galaretką przezroczystą.