Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam proste do przygotowanie, pyszne i kremowe ciasto bez pieczenia.
foremka do pieczenia o wymiarach 26 cm x 26 cm
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1911
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29410
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 776
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1911
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29410
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 776
Składniki
Herbatniki rozdrobić, dodać roztopione masło i wyłożyć na dnie formy do pieczenia o wymiarach 26 cm x 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, ostudzić. Śmietanę ubić, dodać cukier puder oraz sok z cytryny. Całość zmiksować. Delikatnie wlać żelatynę i ponownie zmiksować.
Masę wyłożyć na herbatniki i schłodzić. Na wierzchu ułożyć odsączone połówki brzoskwiń.
Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Ostudzoną i lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić.