Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam proste do przygotowanie, pyszne i kremowe ciasto bez pieczenia.
foremka do pieczenia o wymiarach 26 cm x 26 cm
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88446
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11734
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1865
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88446
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11734
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1865
Składniki
Herbatniki rozdrobić, dodać roztopione masło i wyłożyć na dnie formy do pieczenia o wymiarach 26 cm x 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, ostudzić. Śmietanę ubić, dodać cukier puder oraz sok z cytryny. Całość zmiksować. Delikatnie wlać żelatynę i ponownie zmiksować.
Masę wyłożyć na herbatniki i schłodzić. Na wierzchu ułożyć odsączone połówki brzoskwiń.
Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Ostudzoną i lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić.