Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam proste do przygotowanie, pyszne i kremowe ciasto bez pieczenia.
foremka do pieczenia o wymiarach 26 cm x 26 cm
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20482
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 136
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 305
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 390
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20482
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 136
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 305
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 390
Składniki
Herbatniki rozdrobić, dodać roztopione masło i wyłożyć na dnie formy do pieczenia o wymiarach 26 cm x 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, ostudzić. Śmietanę ubić, dodać cukier puder oraz sok z cytryny. Całość zmiksować. Delikatnie wlać żelatynę i ponownie zmiksować.
Masę wyłożyć na herbatniki i schłodzić. Na wierzchu ułożyć odsączone połówki brzoskwiń.
Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Ostudzoną i lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić.