Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam proste do przygotowanie, pyszne i kremowe ciasto bez pieczenia.
foremka do pieczenia o wymiarach 26 cm x 26 cm
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70282
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 503
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15476
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3321
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70282
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 503
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15476
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3321
Składniki
Herbatniki rozdrobić, dodać roztopione masło i wyłożyć na dnie formy do pieczenia o wymiarach 26 cm x 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, ostudzić. Śmietanę ubić, dodać cukier puder oraz sok z cytryny. Całość zmiksować. Delikatnie wlać żelatynę i ponownie zmiksować.
Masę wyłożyć na herbatniki i schłodzić. Na wierzchu ułożyć odsączone połówki brzoskwiń.
Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Ostudzoną i lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić.