Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak nie poprawia humoru jak pyszny deser. Nasze ciasto bez pieczenia z kiwi to jedna z tych propozycji, obok których trudno przejść obojętnie. Przekonaj się!
Tortownica o średnicy 24 cm
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 526
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 815
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1594
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 746
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10689
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 526
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 815
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1594
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 746
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10689
Składniki
Obie mąki przesiej do miski, a następnie dodaj cukier i wszystko wymieszaj. Następnie dodaj margarynę, sok z cytryny, jajko i zagnieć ciasto, które potem włóż do lodówki do schłodzenia. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj masłem i wylep dno ciastem i zrób lekki brzeg dookoła blaszki. Piecz w temperaturze 175 stopni Celsjusza przez 15 minut. Po tym czasie pozostaw do ostygnięcia.
Połowę mleczka kokosowego zagotuj, a w drugiej połowie rozmieszaj mąkę ziemniaczaną i wlej do gotującego się mleczka. Ugotuj jak budyń i przestudź. Żółtka jajek utrzyj z cukrem, aż uzyskasz białą masę, dodaj następnie na zmianę zmielony ser i mleczko kokosowe. Na koniec dodaj kaszkę manną i mąkę pszenną, sok z cytryny i likier kokosowy. Utrzyj wszystko. Do gładkiej masy serowej dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj. Wylej wszystko na upieczony spód. Ciasto ponownie włóż do piekarnika na 40 minut.
W międzyczasie umieść w misce śmietankę, mascarpone i cukier puder. Wymieszaj wszystko mikserem na najwyższych obrotach, aż krem zgęstnieje. Przełóż go do rękawa cukierniczego i za pomocą końcówki nakładaj dookoła ciasta, robiąc kleksy. Na środku ciasta poukładaj obrane i pokrojone w plastry kiwi. Całość na koniec możesz oprószyć startą, mleczną czekoladą.