Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak nie poprawia humoru jak pyszny deser. Nasze ciasto bez pieczenia z kiwi to jedna z tych propozycji, obok których trudno przejść obojętnie. Przekonaj się!
Tortownica o średnicy 24 cm
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19783
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 462
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 432
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6826
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242369
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19783
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 462
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 432
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6826
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242369
Składniki
Obie mąki przesiej do miski, a następnie dodaj cukier i wszystko wymieszaj. Następnie dodaj margarynę, sok z cytryny, jajko i zagnieć ciasto, które potem włóż do lodówki do schłodzenia. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj masłem i wylep dno ciastem i zrób lekki brzeg dookoła blaszki. Piecz w temperaturze 175 stopni Celsjusza przez 15 minut. Po tym czasie pozostaw do ostygnięcia.
Połowę mleczka kokosowego zagotuj, a w drugiej połowie rozmieszaj mąkę ziemniaczaną i wlej do gotującego się mleczka. Ugotuj jak budyń i przestudź. Żółtka jajek utrzyj z cukrem, aż uzyskasz białą masę, dodaj następnie na zmianę zmielony ser i mleczko kokosowe. Na koniec dodaj kaszkę manną i mąkę pszenną, sok z cytryny i likier kokosowy. Utrzyj wszystko. Do gładkiej masy serowej dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj. Wylej wszystko na upieczony spód. Ciasto ponownie włóż do piekarnika na 40 minut.
W międzyczasie umieść w misce śmietankę, mascarpone i cukier puder. Wymieszaj wszystko mikserem na najwyższych obrotach, aż krem zgęstnieje. Przełóż go do rękawa cukierniczego i za pomocą końcówki nakładaj dookoła ciasta, robiąc kleksy. Na środku ciasta poukładaj obrane i pokrojone w plastry kiwi. Całość na koniec możesz oprószyć startą, mleczną czekoladą.