Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne, polecam na większe okazje. Beza, krem kawowy esencja smaku!
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91012
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38076
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 276
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91012
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38076
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 276
Składniki
Ciasto: Z mąki, margaryny, żółtek, cukru pudru, proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części i wykładamy do blaszek o wymiarze 25/36. Jedno ciasto posypujemy bułką tartą i układamy na nim obrane i pokrojone w ósemki kawałki jabłek.
Ciasto orzechowe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka i wsypujemy mąkę, proszek i orzechy, mieszamy i wylewamy na jabłka. Pieczemy w 170 stopniach do 40 minut.
Piana kokosowa: Białka ubijamy z cukrem i wsypujemy kokos i proszek do pieczenia. Drugie ciasto smarujemy powidłem i wykładamy na nie wiśnie i przykrywamy pianą kokosową. Pieczemy w 180 stopniach 40 minut.
Masa: Na mleku gotujemy budyń. Następnie studzimy go i łączymy z utartym masłem. Dodajemy alkohol do smaku, mielone orzechy i kawę. Przełożenie: Ciasto z orzechami- masa- ciasto pianką do góry