Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne ciasto biszkoptowe połączone ze słodkimi borówkami amerykańskimi. Szybkie, proste, idealne na co dzień i od święta.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22940
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 559
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104661
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 368
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22940
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 559
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104661
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 368
Składniki
Margarynę roztapiamy, odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy białka na sztywna piane. Do ubitych białek dodajemy żółtka, cukier i cukier waniliowy. Ubijamy mikserem przez kilka minut.
Do białek dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy.
Na końcu dodajemy roztopioną margarynę. Wszystko miksujemy do połączenia się masy z margaryną.
Ciasto w wylewamy na dużą blaszkę wyłożona papierem do pieczeni. Na cieście układamy umyte i osuszone borówki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 45-50 minut. Upieczone ciasto studzimy na kratce.
Można obsypać je przed podaniem cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))