Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne ciasto biszkoptowe połączone ze słodkimi borówkami amerykańskimi. Szybkie, proste, idealne na co dzień i od święta.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11857
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16078
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5097
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11857
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16078
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5097
Składniki
Margarynę roztapiamy, odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy białka na sztywna piane. Do ubitych białek dodajemy żółtka, cukier i cukier waniliowy. Ubijamy mikserem przez kilka minut.
Do białek dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy.
Na końcu dodajemy roztopioną margarynę. Wszystko miksujemy do połączenia się masy z margaryną.
Ciasto w wylewamy na dużą blaszkę wyłożona papierem do pieczeni. Na cieście układamy umyte i osuszone borówki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 45-50 minut. Upieczone ciasto studzimy na kratce.
Można obsypać je przed podaniem cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))