Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne ciasto biszkoptowe połączone ze słodkimi borówkami amerykańskimi. Szybkie, proste, idealne na co dzień i od święta.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 189
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 189
Składniki
Margarynę roztapiamy, odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy białka na sztywna piane. Do ubitych białek dodajemy żółtka, cukier i cukier waniliowy. Ubijamy mikserem przez kilka minut.
Do białek dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy.
Na końcu dodajemy roztopioną margarynę. Wszystko miksujemy do połączenia się masy z margaryną.
Ciasto w wylewamy na dużą blaszkę wyłożona papierem do pieczeni. Na cieście układamy umyte i osuszone borówki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 45-50 minut. Upieczone ciasto studzimy na kratce.
Można obsypać je przed podaniem cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))