Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto o pięknym pomarańczowym kolorze dzięki marchewce i brzoskwiniom. Ciasto jest wilgotne i lekko kleiste w środku rozdziela się przez kokos i kawałki brzoskwiń. Dominującym smakiem są brzoskwinie i kokos. Można zrobić lukier, ale bez niego ciasto jest również dobre i mniej słodkie.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Marchewkę utrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach, brzoskwinie pokroić w drobną kosteczkę.
Utrzeć tłuszcz razem z cukrem aż cukier sie rozpusci. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać na puszystą masę . Do masy dodać wiórka kokosowe, marchewkę, brzoskwinie i cukier waniliowy. Wymieszać wszystko dokładnie i na koniec dodać przesianą mąkę z sodą.
Wyłożyć ciasto na posmarowaną tłuszczem albo wyłożonej papierem do pieczenia blachę (około. 25 x 35 cm). Piec ciasto przez 35-45 minut w temperaturze 175°C do suchego patyczka.
.Gdy ciasto wystygnie można zrobić lukier należy wymieszać cukier z sokiem i posmarować ciasto..