Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na ekspresowe ciasto bez pieczenia, do którego można wykorzystać białka, które pozostały od innych wypieków.
Forma 28 cm x 26 cm
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4948
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13818
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3243
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1057
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4948
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13818
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3243
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1057
Składniki
Na dnie formy ułożyć herbatniki. Do garnka wlać 700 ml wody. Dodać cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Do reszty wody, czyli 300 ml, wsypać budynie i dokładnie wymieszać. Do gotującej wody w garnku wlać tę część z budyniami. Gotować kilka minut, cały czas mieszając. Białka ubić na na sztywną pianę. Następnie dodać ją do budyniu. Zmiksować przez chwilę, aby składniki się połączyły. Masę podzielić na trzy części. Pierwszą część rozsmarować na herbatnikach. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Znów rozsmarować masę i ponownie przykryć herbatnikami. Rozsmarować ostatnią część masy. Gdy ciasto ostygnie, zetrzeć na wierch czekoladę.