Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na ekspresowe ciasto bez pieczenia, do którego można wykorzystać białka, które pozostały od innych wypieków.
Forma 28 cm x 26 cm
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2774
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 258
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2774
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 258
Składniki
Na dnie formy ułożyć herbatniki. Do garnka wlać 700 ml wody. Dodać cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Do reszty wody, czyli 300 ml, wsypać budynie i dokładnie wymieszać. Do gotującej wody w garnku wlać tę część z budyniami. Gotować kilka minut, cały czas mieszając. Białka ubić na na sztywną pianę. Następnie dodać ją do budyniu. Zmiksować przez chwilę, aby składniki się połączyły. Masę podzielić na trzy części. Pierwszą część rozsmarować na herbatnikach. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Znów rozsmarować masę i ponownie przykryć herbatnikami. Rozsmarować ostatnią część masy. Gdy ciasto ostygnie, zetrzeć na wierch czekoladę.