Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dodatkiem buraka,bardzo wilgotne i mięciutkie :)
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 25
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 32
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 347
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 25
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 32
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 347
Składniki
Masło,jajka (w temp.pokojowe) oraz cukier ubijać na jednolitą masę. Do masy przesiać mąkę z proszkiem,sodą i kakao a następnie dokładnie wymieszać. Dodać utarte buraki i krótko zmiksować całość na najniższych obrotach.
Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 50-60 min w temp 180 st do tzw.suchego patyczka. Po wystudzeniu można wg uznania posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. Ciasto można również przełożyć jakimś kwaskowym dżemem np.porzeczkowym.Smacznego :)