Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 747
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4210
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17515
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3309
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 247
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 747
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4210
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17515
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3309
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 247
Składniki
jajka i cukier ubić,dodać resztę składników i jeszcze chwilę miksować.
ciasto wylać na blaszkę( o wym.24/36 cm) wyłożoną pergaminem.Piec w temp.200 stopni
Po upieczeniu polać polewą czekoladową lub orzechową.Ja polałam polewą orzechową :25 dag orzechów pokroić w większe kawałki,1/2 kostki masła roztopić,dodać 1/2 szklanki cukru i orzechy,chwilę razem przesmażyć i dodać 1 puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego i gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje (około 20 minut ).Ciepłą polewą posmarować ciasto