Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 670
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1001
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2009
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 670
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1001
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2009
Składniki
jajka i cukier ubić,dodać resztę składników i jeszcze chwilę miksować.
ciasto wylać na blaszkę( o wym.24/36 cm) wyłożoną pergaminem.Piec w temp.200 stopni
Po upieczeniu polać polewą czekoladową lub orzechową.Ja polałam polewą orzechową :25 dag orzechów pokroić w większe kawałki,1/2 kostki masła roztopić,dodać 1/2 szklanki cukru i orzechy,chwilę razem przesmażyć i dodać 1 puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego i gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje (około 20 minut ).Ciepłą polewą posmarować ciasto