Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio, chyba za sprawą pogody za oknem zaczęły chodzić za mną cytrusy. Nigdy nie piekłam wcześniej cytrynowego ciasta i uznałam, że najwyższy czas podjąć próbę. Szukałam różnych przepisów, zależało mi na jak najprostszym, który szybko się robi. Chciałam, żeby ciasto nie było suche i miało intensywny cytrynowy aromat.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 745
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1542
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6065
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8916
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 745
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1542
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6065
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8916
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180C. W mikserze utrzeć masło z cukrem i startą skórką z cytryn, aż powstanie jasna puszysta masa. Dodać pojedynczo jajka. Wmieszać je dokładnie w masę maślaną. Dodać jogurt grecki i wymieszać. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać mąkę z proszkiem do masy jajeczno – maślanej. Ciasto przełożyć do formy. Piec ok 1 godziny, do momentu aż patyczek wbity będzie czysty. Wyjąć ciasto z piekarnika i odstawić do schłodzenia. Przesiany cukier puder zmieszać z sokiem z cytryny aż powstanie lukier. Udekorować ciasto.