Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 85
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 273
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 289
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 85
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 273
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 289
Składniki
Białka ubić na sztywno z cukrem ,dodawać żółtka ,wymieszane obydwie mąki z proszkiem do pieczenia wszystko lekko wymieszać ,i wylać na dużą blaszkę piec ok.25 min w tem 185 st .
KREM CYTRYNOWY ;;budynie rozpuścić w wodzie i zagotować (można dodać dwa żółtka )gdy budyń się zagotuje dodajemy do niego wyciśnięty sok z cytryn i wsypujemy galaretkę cytrynową i wszystko razem miksujemy chwilkę do połączenia się składników .
Budyń odstawiamy do wystygnięcia .Jak już będzie zimny ucieramy go z masłem dodając po łyżce do wcześniej utartego masła .
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem i dodajemy wcześniej rozpuszczoną żelatynę w mleku lub wodzie .Ja ostatnio dodałam galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1 szkl.wody lekko tężejącą .
NA BISZKOPT WYKŁADAMY KREM CYTRYNOWY NA TO HERBATNIKI I UBITĄ ŚMIETANKĘ .POSYPAĆ STARTĄ CZEKOLADĄ LUB POKRUSZONYMI HERBATNIKAMI WSTAWIĆ DO LODÓWKI ......