Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne w srodku, mocno cytrynowe. Lukier cytrynowy dodaje przyjemnej kwasowości. Polecam podawać na ciepło z lodami waniliowymi.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3295
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1298
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1819
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 598
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3295
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1298
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1819
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 598
Składniki
Odmierzyć wymagane składniki. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Wymieszać jaja z cukrem robotem kuchennym na puszystą masę, dodać olej, skórkę cytrynową i sok z cytryny. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Masę przelać do keksówki i wstawić do piekarnika na ok. 30 minut.
Lukier: Sok z cytryny wymieszac z cukrem pudrem na gęstą masę, która ociężale spływa z łyżki. Letnie ciasto obłożyć lukrem.