Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu czekoladowe ciasto.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17434
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 346
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 922
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7288
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8777
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17434
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 346
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 922
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7288
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8777
Składniki
W rondelku rozpuszczamy margarynę dodajemy połamane kostki czekolady i gotujemy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia. Nastepnie dodajemy mleko i wszystko razem mieszamy.
Do jednej miski dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę (ok. 5 minut). Do składników suchych dodajemy masę jajeczną oraz masę czekoladową na samym końcu dżem jagodowy. Miksujemy na najmniejszych obrotach tylko do połączenia składników ok 30 sek.
Tortownicę o wymiarach 21 cm wykładamy na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy 40 min w temperaturze 175 stopni. Po przestudzeniu wyjmujemy ciasto z blachy, polewamy polewą czekoladową i odstawiamy do zastygnięcie czekolady.