Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu czekoladowe ciasto.
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2899
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2899
Składniki
W rondelku rozpuszczamy margarynę dodajemy połamane kostki czekolady i gotujemy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia. Nastepnie dodajemy mleko i wszystko razem mieszamy.
Do jednej miski dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę (ok. 5 minut). Do składników suchych dodajemy masę jajeczną oraz masę czekoladową na samym końcu dżem jagodowy. Miksujemy na najmniejszych obrotach tylko do połączenia składników ok 30 sek.
Tortownicę o wymiarach 21 cm wykładamy na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy 40 min w temperaturze 175 stopni. Po przestudzeniu wyjmujemy ciasto z blachy, polewamy polewą czekoladową i odstawiamy do zastygnięcie czekolady.