Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu czekoladowe ciasto.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18228
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2581
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 228
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 293
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5461
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18228
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2581
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 228
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 293
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5461
Składniki
W rondelku rozpuszczamy margarynę dodajemy połamane kostki czekolady i gotujemy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia. Nastepnie dodajemy mleko i wszystko razem mieszamy.
Do jednej miski dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę (ok. 5 minut). Do składników suchych dodajemy masę jajeczną oraz masę czekoladową na samym końcu dżem jagodowy. Miksujemy na najmniejszych obrotach tylko do połączenia składników ok 30 sek.
Tortownicę o wymiarach 21 cm wykładamy na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy 40 min w temperaturze 175 stopni. Po przestudzeniu wyjmujemy ciasto z blachy, polewamy polewą czekoladową i odstawiamy do zastygnięcie czekolady.