Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego? A najlepiej na ciasto, które zrobisz dosłownie z kilka minut i kilku składników? Więc to ciasto jest dla Ciebie. Łapcie przepis na ekspresowe ciasto czekoladowe, które zawsze wychodzi A jeśli na głowę zwalą Ci się niespodziewani goście, zanim zdążycie wypić kawę i poplotkować, ciasto akurat się upiecze.
Szklanka, łyżka, keksówka o wym.24x14
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Wszystkie składniki dajemy do jednej miski i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy:) Ciasto jest bardzo łatwe oraz szybkie w wykonaniu, dlatego możesz je wymieszać łyżką Gotową masę przelewamy do keksówki i pieczemy w 180 C, góra-dół, bez termoobiegu ok 1 godziny lub do momentu suchego patyczka.
Gdy ciasto przestygnie, składniki na polewę rozpuszczam w rondelku, gdy wszystkie składniki się połączą oblewam ciasto polewą i posypuje płatkami migdałowymi.