Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego? A najlepiej na ciasto, które zrobisz dosłownie z kilka minut i kilku składników? Więc to ciasto jest dla Ciebie. Łapcie przepis na ekspresowe ciasto czekoladowe, które zawsze wychodzi A jeśli na głowę zwalą Ci się niespodziewani goście, zanim zdążycie wypić kawę i poplotkować, ciasto akurat się upiecze.
Szklanka, łyżka, keksówka o wym.24x14
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2601
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105099
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2040
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5910
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2601
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105099
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2040
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5910
Składniki
Wszystkie składniki dajemy do jednej miski i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy:) Ciasto jest bardzo łatwe oraz szybkie w wykonaniu, dlatego możesz je wymieszać łyżką Gotową masę przelewamy do keksówki i pieczemy w 180 C, góra-dół, bez termoobiegu ok 1 godziny lub do momentu suchego patyczka.
Gdy ciasto przestygnie, składniki na polewę rozpuszczam w rondelku, gdy wszystkie składniki się połączą oblewam ciasto polewą i posypuje płatkami migdałowymi.