Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe wychodzi bardzo dobre oraz puszyste. Jest ono bardzo proste w przygotowaniu.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 31
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6797
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 237
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 187
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 447
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 31
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6797
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 237
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 187
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 447
Składniki
Ogrzej jajka, np. w misce z ciepłą wodą. Dno tortownicy o śr. 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 175 stopni C.
W garnuszku umieść pokrojone masło i połamaną na kosteczki czekoladę, podgrzewaj na minimalnym ogniu do czasu roztopienia się składników i otrzymania gładkiej masy. Odstaw z ognia, dodaj mleko i wymieszaj.
W misce ubij jajka z cukrem na puszystą masę.
Do drugiej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
Do mąki dodaj ubite jajka oraz masę czekoladową i zmiksuj do połączenia składników w jednolite ciasto.
Przelej ciasto do tortownicy, wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 43 minuty do suchego patyczka.
Polej polewą: do garnuszka włóż połamaną na kosteczki czekoladę i pokrojone maslo, cały czas mieszając podgrzewaj na małym ogniu, aż czekolada się roztopi.