Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym podzielić się prostym i łatwym przepisem na pyszne ciasto czekoladowe. Ciasto przygotowałam do niedzielnej popołudniowej kawusi. Pyszne. Polecam
keksówka, trzepaczka kuchenna, miska, szklanka, łyżka, papier do pieczenia, rondel na polewę,
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17741
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1833
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15508
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6743
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17741
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1833
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15508
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6743
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i mieszamy trzepaczką kuchenną do uzyskania jednolitej masy. Gotową masę wykładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. wielkość keksówki 13/ 23 cm. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 60 minut. a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wyjęciu ciasto odkładamy do całkowitego wystudzenia. Przygotowanie polewy; Masło podgrzewamy z cukrem do całkowitego rozpuszczenia, dodajemy mleko i mieszamy. Zdejmujemy z ognia dodajemy kakao i ponownie mieszamy do połączenia składników. Opcjonalnie na koniec można dodać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Tak przygotowaną gorąca polewą polewamy nasze wystudzone ciasto czekoladowe. Smacznego
Składniki przekładamy do miski i mieszamy do połączenia.
Masę przekładamy do keksówki.
Ciasto po upieczeniu gotowe do podania.