Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowa słodycz przełamana kwaskową nutą czerwonej porzeczki. Ciasto w sam raz do kawy w ciepłe, letnie popołudnie. Koniecznie wypróbujcie przepis.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3550
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 516
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7280
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3550
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 516
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7280
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 494
Składniki
1) W rondelku na małym ogniu rozpuścić masło, czekoladę gorzką i mleczną, kakao i mleko. Odstawić aby przestygło. 2) Jajka z cukrem utrzeć na jasną, puszystą masę. 3) Miksując na wolnych obrotach, do masy z jajek i cukru powoli dolewać masę czekoladowo-kakaową, a następnie partiami dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. 4) Ciasto przełożyć do formy (21 cm x 27 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie posypać czerwoną porzeczką obraną z szypułek. 5) Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 35 min., do momentu „suchego patyczka”. 6) Przygotować polewę: w garnuszku rozpuścić czekoladę z mlekiem. 7) Gotowe, wystudzone ciasto udekorować polewą.