Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do wykonania ciasto czekoladowe. Wszystkie składniki, które są potrzebne do jego upieczenia powinniście mieć już zgromadzone w swojej kuchni. Często sięgam po ten przepis, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego. Cały proces przygotowania tego ciasta sprowadza się do zmiksowania w odpowiedniej kolejności wszystkich składników, wylania ich do formy i wstawienia blaszki do piekarnika. Po 40 minutach pieczenia możemy się rozkoszować jego smakiem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32618
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32618
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Składniki ubijamy mikserem. Następnie dodajemy stopniowo miękką margarynę. Wszystko razem miksujemy do momentu uzyskania puszystej masy.
W trakcie miksowania dodajemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao i mleko.
Ciasto czekoladowe przelewamy do prostokątnej formy wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40 minut (do suchego patyczka).