Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do wykonania ciasto czekoladowe. Wszystkie składniki, które są potrzebne do jego upieczenia powinniście mieć już zgromadzone w swojej kuchni. Często sięgam po ten przepis, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego. Cały proces przygotowania tego ciasta sprowadza się do zmiksowania w odpowiedniej kolejności wszystkich składników, wylania ich do formy i wstawienia blaszki do piekarnika. Po 40 minutach pieczenia możemy się rozkoszować jego smakiem.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 183
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 213
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1305
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 183
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 213
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1305
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Składniki ubijamy mikserem. Następnie dodajemy stopniowo miękką margarynę. Wszystko razem miksujemy do momentu uzyskania puszystej masy.
W trakcie miksowania dodajemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao i mleko.
Ciasto czekoladowe przelewamy do prostokątnej formy wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40 minut (do suchego patyczka).