Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe i wilgotne ciasto z chrupiącą skórką
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 65
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 116
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 65
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 116
Składniki
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić.
Żółtka ubić z cukrem i ubijając dodawać kawę i masło.Następnie po łyżce dodawać roztopioną czekoladę a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia delikatnie miksując.
Z białek ubić pianę i delikatnie,dokładnie połączyć ją z masą czekoladową.Na wysmarowaną masłem tortownicę(ok 24 cm) wyłożyć ciasto i piec ok 40-50 min w temp 180 st