Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe z kremem kokosowym
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2550
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2550
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Przygotowanie ciasta: 2 jajka + 4 łyżki. ubij kakao trzepaczką. Dodaj olej słonecznikowy, puszkę skondensowanego mleka, proszek do pieczenia i stopniowo dodawaj 7 łyżek. mąkę, dokładnie wymieszaj, aż będzie gładka. Ciasto przełożyć do formy do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku przez 35 minut. Sposób przygotowania śmietanki: Jajko ubić mlekiem, dodać 2 łyżki. mąkę, puszkę skondensowanego mleka, wszystko dobrze ubij. Włożyć do pieca i gotować przez 8-10 minut, aż zgęstnieje. Dodaj płatki kokosowe do ostudzonego kremu i wymieszaj. Upieczone ciasto przekroić na pół, posmarować śmietaną. Udekoruj kremem kokosowo-czekoladowym.