Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zbliżające się Walentynki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9217
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11471
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9217
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11471
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Składniki
Masło, połamaną na kawałki czekoladę i cukier podgrzewać na wolnym ogniu, aż składniki stopią się i połączą w jednolitą, gładką masę. Lekko przestudzić, dodać brandy. Jajka ubić na puszysty, gęsty krem, dodać mąkę. Następnie powoli wlewać masę czekoladową i całość ucierać mikserem, aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. Tortownicę szczelnie obwinąć folią aluminiową. Wlać do niej masę czekoladową i wstawić ją do większej blaszki, do której należy nalać wody, na wysokość 2 cm. Ciasto w dwóch blaszkach wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 40 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, przestudzić, posypać cukrem pudrem i udekorować wiśniami z amaretto.
Smacznego :))