Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zbliżające się Walentynki.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 262
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 261
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16341
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 100
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 248
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 262
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 261
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16341
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 100
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 248
Składniki
Masło, połamaną na kawałki czekoladę i cukier podgrzewać na wolnym ogniu, aż składniki stopią się i połączą w jednolitą, gładką masę. Lekko przestudzić, dodać brandy. Jajka ubić na puszysty, gęsty krem, dodać mąkę. Następnie powoli wlewać masę czekoladową i całość ucierać mikserem, aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. Tortownicę szczelnie obwinąć folią aluminiową. Wlać do niej masę czekoladową i wstawić ją do większej blaszki, do której należy nalać wody, na wysokość 2 cm. Ciasto w dwóch blaszkach wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 40 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, przestudzić, posypać cukrem pudrem i udekorować wiśniami z amaretto.
Smacznego :))