Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczne ciasto do chrupania ...
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3972
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 145
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 571
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 387
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3972
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 145
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 571
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 387
Składniki
Biszkopty: Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy przesiane budynie, mąkę i proszek .Mieszamy delikatnie,pieczemy 25 min.Biszkopt czekoladowy przekrawamy na pół. Biszkopt migdałowy robimy tak samo z tym,że dodajemy zmielone migdały. Masa czekoladowa: Żelatynę namaczamy w 2 łyżkach zimnej wody.Gorącą kawę, dodajemy do namoczonej żelatyny i rozpuszczamy ją.W międzyczasie ubijamy śmietankę z 2 łyżkami cukru pudru. Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do ubitej śmietanki dodajemy ostudzone, czekoladę i kawę. Delikatnie mieszamy Następnie przekładamy biszkopty.Na wierzch polewa czekoladowa. Polewa czekoladowa: Śmietankę rozpuszczamy,dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i mieszamy cały czas, aby się nie przypaliła.