Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczne ciasto do chrupania ...
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2591
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20083
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 557
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 683
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7104
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2591
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20083
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 557
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 683
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7104
Składniki
Biszkopty: Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy przesiane budynie, mąkę i proszek .Mieszamy delikatnie,pieczemy 25 min.Biszkopt czekoladowy przekrawamy na pół. Biszkopt migdałowy robimy tak samo z tym,że dodajemy zmielone migdały. Masa czekoladowa: Żelatynę namaczamy w 2 łyżkach zimnej wody.Gorącą kawę, dodajemy do namoczonej żelatyny i rozpuszczamy ją.W międzyczasie ubijamy śmietankę z 2 łyżkami cukru pudru. Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do ubitej śmietanki dodajemy ostudzone, czekoladę i kawę. Delikatnie mieszamy Następnie przekładamy biszkopty.Na wierzch polewa czekoladowa. Polewa czekoladowa: Śmietankę rozpuszczamy,dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i mieszamy cały czas, aby się nie przypaliła.