Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczne ciasto do chrupania ...
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4330
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11754
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6717
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5559
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13838
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4330
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11754
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6717
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5559
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13838
Składniki
Biszkopty: Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy przesiane budynie, mąkę i proszek .Mieszamy delikatnie,pieczemy 25 min.Biszkopt czekoladowy przekrawamy na pół. Biszkopt migdałowy robimy tak samo z tym,że dodajemy zmielone migdały. Masa czekoladowa: Żelatynę namaczamy w 2 łyżkach zimnej wody.Gorącą kawę, dodajemy do namoczonej żelatyny i rozpuszczamy ją.W międzyczasie ubijamy śmietankę z 2 łyżkami cukru pudru. Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do ubitej śmietanki dodajemy ostudzone, czekoladę i kawę. Delikatnie mieszamy Następnie przekładamy biszkopty.Na wierzch polewa czekoladowa. Polewa czekoladowa: Śmietankę rozpuszczamy,dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i mieszamy cały czas, aby się nie przypaliła.