Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś drożdżowe nieco inne bo bez wyrabiania i choć w smaku jest na pewno nieco inne niż „tradycyjne” drożdżowe to równie smaczne i na pewno warte wypróbowania. Przepis z zeszytu mamy…
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12042
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1339
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12702
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4073
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12042
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1339
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12702
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4073
Składniki
Najpierw szykujemy sobie miskę. Do miski wsypujemy pokruszone drożdże, cukier, cukier waniliowy, dodajemy rozbełtane jajka, olej, mleko. Na koniec wsypujemy mąkę, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 7-8 godzin (ja zazwyczaj wszystko wsypuję przed snem i zostawiam na całą noc).
Po tym czasie lekko mieszamy wszystko łyżką, dodajemy rodzynki obtoczone w mące. Ciasto wykładamy na blachę i pieczemy ok 40-45 min w 170st.