Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super sałatka na różne okazje.
Odsłon: 117
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2544
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 771
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 227
Super sałatka na różne okazje.
Odsłon: 117
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2544
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 771
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 227
Składniki
Brzoskwinie osączyc z syropu. Od trzech jajek oddzielic białka od żółtek. Białka schowac w lodówce.
Miękkie masło utrzec z 15 dag cukru, cukrem waniliowym, solą, całymi jajkami oraz żółtkami. Dodac mąkę, proszek do pieczenia, skórkę otartą z cytryny i mleko.
Ciasto rozsmarowac na blasze (25x40) , na wierzchu rozłożyc brzoskwinie (tak by wypukła strona była do góry). Piec około 30 minut w temp. 175 stopni.
Schłodzone białka ubic na sztywną pianę razem z resztą cukru i sokiem z cytryny. Wyjąc ciasto z piekarnika po upływie 30 minut, rozsmarowac między brzoskwiniami pianę i zapiec jeszcze do jej zarumienienia, Ciasto można podawac z bitą śmietaną.
P.s. Tym razem użyłam za małej blachy i za bardzo zatopiłam brzoskwinie :( dlatego zrobiłam zdjęcie przed rozłożeniem piany z białek.