Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto niczym sernik z jogurtem i agrestem. Ciasto z kruszonką bardzo pyszne.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47630
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165260
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47630
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165260
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
ciasto-Jajka zmiksować z cukrem, potem jogurtem. Przesiać mąkę z proszkiem i wymieszać. Na koniec dodać olej i wymieszać. Wylać na blaszkę 30x40 cm. wyłożoną papierem do pieczenia.
Podpiec ok. 25 min.w 175* C.
masa-Białka ubić z połową cukru. Żółtka zmiksować z resztą cukru i cukrem waniliowym.Dodać jogurt i ser i zmiksować. Przesiać budynie, wymieszać. Na koniec stopniowo dodawać białka, ale mieszać już łopatką.Wylać na podpieczone ciasto.
Rozrzucić agrest.
kruszonka- Składniki na kruszonkę, zmiksować i rozkruszyć na agreście.
Piec jeszcze ok.40 min. Jak kruszonka za bardzo brązowieje, to przykryć papierem. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.