Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto jogurtowe z borówkami, które nie tylko kusząco prezentuje się na talerzu, ale również cudownie smakuje. Stanowi idealny dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Samo przygotowanie ciasta nie powinno wam zająć więcej niż 10-15 minut. Wystarczy połączyć wszystkie składniki przy użyciu miksera w misce, przelać do formy, dodać owoce i wstawić do piekarnika. Gotowe ciasto można udekorować cukrem pudrem oraz borówkami.
keksówka (12 x 20cm)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Dodajemy jogurt naturalny i krótko mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia. Ponownie łączymy składniki.
Borówki myjemy i osuszamy.
Ciasto przelewamy do keksówki (12 x 20cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Owoce wykładamy na górę ciasta.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 50 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto studzimy na kratce. Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem i świeżymi owocami.