Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto i zarazem bardzo szybkie w przygotowaniu. Robi się je w kilka minut i piecze niecałą godzinę, możemy je nawet zrobić jak przyjdą niespodziewani goście, a ciasto po wyjęciu z piekarnika można prawie od razu jeść.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
Do miski wbijamy całe jajka, wsypujemy cukier i cukier waniliowy i miksujemy, stopniowo dolewamy olej i dajemy jogurt naturalny, na sam koniec dajemy mąkę i proszek do pieczenia, wszystko mieszamy i wylewamy na formę o wymiarach 25x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy truskawki.
Ciasto pieczemy około 40-50 minut w temp. 180 stopni.
Jak ciasto lekko przestygnie posypujemy cukrem pudrem.