Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przepis dla osób, które lubią słodkości, ale nie chcą spędzać długich godzin w kuchni. Ciasto jogurtowe z truskawkami przygotujecie w ekspresowym tempie i to bez większego wysiłku. Wypróbujcie ten przepis, będziecie do niego chętnie wracać.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.
W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem na gładką masę, następnie dodajemy olej i ubijamy całość jeszcze przez chwilę. Pod koniec ubijania dodajemy jogurt naturalny oraz suche składniki. Całość mieszamy przez chwile do połączenia składników.
Okrągłą formę smarujemy masłem, oprószamy bułką tartą. Ciasto wlewamy do formy. Truskawki myjemy, osuszamy, kroimy na połówki i układamy na górze ciasta.
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (góra-dół) przez około 35 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki. Pozostawiamy ciasto na 10 min w piekarniku. Następnie wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy. Przestudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem.