Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przepis dla osób, które lubią słodkości, ale nie chcą spędzać długich godzin w kuchni. Ciasto jogurtowe z truskawkami przygotujecie w ekspresowym tempie i to bez większego wysiłku. Wypróbujcie ten przepis, będziecie do niego chętnie wracać.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1357
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1402
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1357
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1402
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.
W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem na gładką masę, następnie dodajemy olej i ubijamy całość jeszcze przez chwilę. Pod koniec ubijania dodajemy jogurt naturalny oraz suche składniki. Całość mieszamy przez chwile do połączenia składników.
Okrągłą formę smarujemy masłem, oprószamy bułką tartą. Ciasto wlewamy do formy. Truskawki myjemy, osuszamy, kroimy na połówki i układamy na górze ciasta.
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (góra-dół) przez około 35 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki. Pozostawiamy ciasto na 10 min w piekarniku. Następnie wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy. Przestudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem.