Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla wielbicieli krówek i nie tylko.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1148
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5676
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8770
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18205
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1148
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5676
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8770
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18205
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami. Kajmak wyłożyć do rondelka i podgrzewać. Dodawać stopniowo śmietanę i mieszać. Gładką masę wyłożyć na herbatniki i przykryć herbatnikami. Wystudzić. Zrobić budyń z 1 l mleka z dodatkiem masła i wyłożyć do tortownicy. Przykryć herbatnikami. Wystudzić. W rondelku rozpuścić masła, dodać ser i podgrzewać. Dodać budynie i kajmak. Mieszać i podgrzewać do chwili zagotowania. Wyłożyć do tortownicy,przykryć herbatnikami i wystudzić. Galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Wystudzić. Zimną śmietanę ubić i dodać tężejącą już galaretkę. Wyłożyć na wierzch ciasta i pozostawić do całkowitego stężenia. Posypać kulkami zbożowymi czekoladowymi. Smacznego.