Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kakaowe z masą owocami i galaretką.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 93
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5641
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3993
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 687
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 93
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5641
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3993
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 687
Składniki
Maliny Dwie galaretki malinowe rozpuszczone w 700 ml wody Wykonanie Galaretki rozpuścić w 700 ml wody i odstawić do wystudzenia. Przygotowanie masy Zagotować ok 500 ml mleka a w pozostałym mleku rozpuścić proszki obydwóch budyni. Do mleka dodać cukier oraz cukier wanilinowy, gdy mleko zacznie się podnosić wlać dobrze wymieszany budyń. Ugotowany budyń przełożyć do miski przykryć folią spożywczą w kontakcie i odstawić do wystudzenia. Mało utrzeć na puszystą masę i małymi porcjami dodawać przestudzony budyń.
Przygotowanie ciasta kakaowego Mąkę mieszamy z cukrem wanilinowym oraz kakao, dokładnie mieszamy. W drugim naczyniu mieszamy żółtka, cukier wanilinowy oraz cukier do połączenia składników. Następnie dodajemy mleko i mieszamy do rozpuszczenia się cukru. Na koniec dodajemy stopione przestudzone masło. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta kakaowego. Przekładamy na formę o wymiarach 25X35 cm i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 30- 35 minut lub do tak zwanego suchego patyczka. Na upieczone i przestudzone ciasto nakładamy krem, maliny i zalewamy tężejącą galaretką.