Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kakaowe z masą owocami i galaretką.
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 48
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 46
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3126
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 48
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 46
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3126
Składniki
Maliny Dwie galaretki malinowe rozpuszczone w 700 ml wody Wykonanie Galaretki rozpuścić w 700 ml wody i odstawić do wystudzenia. Przygotowanie masy Zagotować ok 500 ml mleka a w pozostałym mleku rozpuścić proszki obydwóch budyni. Do mleka dodać cukier oraz cukier wanilinowy, gdy mleko zacznie się podnosić wlać dobrze wymieszany budyń. Ugotowany budyń przełożyć do miski przykryć folią spożywczą w kontakcie i odstawić do wystudzenia. Mało utrzeć na puszystą masę i małymi porcjami dodawać przestudzony budyń.
Przygotowanie ciasta kakaowego Mąkę mieszamy z cukrem wanilinowym oraz kakao, dokładnie mieszamy. W drugim naczyniu mieszamy żółtka, cukier wanilinowy oraz cukier do połączenia składników. Następnie dodajemy mleko i mieszamy do rozpuszczenia się cukru. Na koniec dodajemy stopione przestudzone masło. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta kakaowego. Przekładamy na formę o wymiarach 25X35 cm i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 30- 35 minut lub do tak zwanego suchego patyczka. Na upieczone i przestudzone ciasto nakładamy krem, maliny i zalewamy tężejącą galaretką.