Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam Was na kolejne pyszne ciasto-tym razem kawowo bananowe z kremem. Składa się z delikatnego kawowego biszkoptu, kremu, bananów i pianki kawowej. Całość posypana jest startą biała czekoladą. Cisto jest pyszne, bardzo eleganckie. Zapraszam serdecznie po przepis
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666318
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 121
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 618
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5779
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 993
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666318
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 121
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 618
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5779
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 993
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
białka ubijamy, stopniowo dodajemy cukier
zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka
przesiewamy mąkę, proszek i kakao-delikatnie mieszamy
blaszka 25x35cm, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu pieczemy ok 25 min
studzimy i kroimy na dwa spody
KREM
3 budynie gotujemy w 750ml mleka i z 3/4 szkl cukru-studzimy
masło w temp pokojowej ucieramy i stopniowo dodajemy budyń też w temp pokojowej
biszkopt opcjonalnie można nasączyć kawą
wykładamy krem
przykrywamy drugim spodem
też lekko nasączamy niesłodzoną kawą
układamy plasterki bananów
banany smarujemy sokiem z cytryny żeby nie ściemniały
PIANKA KAWOWA
kawę i żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy i studzimy
śmietankę ubijamy z cukrem pudrem
dodajemy żelatynę z kawą chwilkę miksujemy
od razu wykładamy na ciasto
posypujemy startą białą czekoladą
ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc
pięknie się kroi, jest delikatne, nie nadmiernie słodkie, bardzo eleganckie