Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ty lub twoje dzieci jesteście fanami Kinder Delice, to proponujemy Wam wersję XXL, lecz w zdecydowanie zdrowszej formie. Ciasto Kinder Delice to ultramiękki czekoladowy biszkopt i pyszny krem śmietanowy, a całość oblana czekoladową polewą. W rzeczywistości przepis jest bardzo prosty do przygotowania, a jego wykonanie nie zajmie ci wiele czasu.
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 121
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 24
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 121
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 24
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Składniki
Wyjmij wszystkie składniki z lodówki, by miały temperaturę pokojową. Przesiej mąkę z kakao oraz sodą do miski i odstaw. Utrzyj miękkie masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Następnie dodawaj po jednym jajku i ucieraj dalej. Zmniejsz obroty miksera i partiami dosypuj sypkie składniki na zmianę z łyżkami śmietany. Zmiksuj całość na gładkie ciasto. Wyłóż foremkę (25 × 35 cm) papierem do pieczenia i przełóż do niej ciasto, po czym wyrównaj, wstaw do pieca nagrzanego do 180°C i piecz około 35-40 minut. Następnie wyjmij i całkowicie wystudź.
Zalej żelatynę wrzątkiem, rozpuść i odstaw. Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce i pozostaw do lekkiego wystygnięcia. Utrzyj serek mascarpone mikserem i dodaj rozpuszczoną czekoladę. W drugiej misce ubij zimną śmietanę kremówkę i utrwal Śmietan-fixem. Połącz obie masy ze sobą, dolej tężejącą żelatynę, wymieszaj, wylej krem na ciemne ciasto i wstaw do lodówki na 2 godziny.
W kąpieli wodnej rozpuść pokruszoną czekoladę, dodaj kakao (1 lub 2 łyżki w zależności od tego, jak słodka ma być masa) i wystudź, aby była nadal płynna. Ubij zimną śmietanę i powoli dolewaj czekoladę, delikatnie wymieszaj i wylej na ciasto. Wyrównaj powierzchnię, aby była zupełnie gładka i ponownie wstaw do lodówki. Przed podaniem każdy kawałek możesz udekorować wiórkami czekolady.