Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto do kawki.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13397
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39610
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13397
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39610
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć, dokładnie z cukrem.
Wsypać mąkę, 20 dag wiórków kokosowych, proszek do pieczenia i wlać wino.
Ciasto wyrobić na gładką masę, przelać do przygotowanej foremki. Posmarować rozmąconym jajkiem, posypać wiórkami kokosowymi wymieszanymi z cukrem waniliowym.
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Po 30 minutach pieczenia ciasto przykryć pergaminem i dopiec.