Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto do kawki.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 140
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4315
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11731
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5549
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13819
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 140
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4315
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11731
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5549
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13819
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć, dokładnie z cukrem.
Wsypać mąkę, 20 dag wiórków kokosowych, proszek do pieczenia i wlać wino.
Ciasto wyrobić na gładką masę, przelać do przygotowanej foremki. Posmarować rozmąconym jajkiem, posypać wiórkami kokosowymi wymieszanymi z cukrem waniliowym.
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Po 30 minutach pieczenia ciasto przykryć pergaminem i dopiec.