Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie posiadasz dużego doświadczenia w kuchni, a chcesz przygotować wyjątkowy deser, sięgnij po przepis na ciasto kokosowe bez pieczenia. Ten bajecznie pyszny i niezwykle łatwy w przygotowaniu deser z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19844
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6895
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242852
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19844
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6895
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242852
Składniki
Masło rozpuść w małym rondelku. Następnie posiekaj herbatniki lub ciastka czekoladowe. Możesz to zrobić z pomocą blendera lub wałka i torebki przeznaczonej do produktów spożywczych. Ciastka powinny być na tyle rozbite, aby miały konsystencję piasku. Połącz je wraz z masłem, tworząc ciasteczkowy spód.
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Dokładnie uzupełnij ją przygotowaną masą z ciastek czekoladowych i masła. Zrób to z pomocą szpatułki lub łyżki. Wstaw formę do lodówki na około 30 minut.
W tym czasie przygotuj masę. Białą czekoladę połam na kawałki. Dodaj 3 łyżki śmietany. Podgrzej na małym ogniu, aby czekolada się rozpuściła. Pod koniec wyłącz grzanie i tylko mieszaj, aby się nie zwarzyła. Odstaw do ostygnięcia.
Mocno schłodzoną śmietanę umieść w misie miksera wraz z serkiem mascarpone. Całość ubijaj tak długo, aż będzie to sztywna i gęsta piana. Pod koniec dodaj cukier puder i krótko zmiksuj.
Dodaj płynną i przestudzoną czekoladę do masy. Następnie dorzuć wiórki kokosowe. Wymieszaj delikatnie szpatułką.
Na schłodzony spód wyłóż masę śmietanowo-kokosową. Wstaw do lodówki minimum na całą noc. Kolejnego dnia przygotuj polewę czekoladową. Śmietanę doprowadź do wrzenia, dodaj czekoladę w kostkach. Wyłącz palnik. Mieszaj tak długo aż składniki się połączą. Lekko przestudzoną polewą polej ciasto.