Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1647
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4824
Polecam.
Odsłon: 112
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7274
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1647
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4824
Polecam.
Odsłon: 112
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7274
Składniki
Rabarbar dokładnie umyć, oczyścić, osuszyć. Łodygi pokroić na ok 1 cm kawałki. Masło dobrze spienić. Dodawać stopniowo cukier i w dalszym ciągu ucierać. Dodawać po jednym jajku. Ucierać. Teraz stopniowo mąka pszenna z proszkiem do pieczenia, śmietana i wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć do foremki 30x26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć pokrojony rabarbar. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Wystudzić ciasto na kratce. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i zrobić lukier. Dla uzyskania właściwej gęstości lukru trzeba dodać ciepłej wody lub dosypać więcej cukru pudru. Ciasto mocno polukrować. Można zajadać.
Rabarbar wyłożyć na ciasto.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min.