Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 90
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 177
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 75
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 77
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 90
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 177
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 75
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 77
Składniki
Rabarbar dokładnie umyć, oczyścić, osuszyć. Łodygi pokroić na ok 1 cm kawałki. Masło dobrze spienić. Dodawać stopniowo cukier i w dalszym ciągu ucierać. Dodawać po jednym jajku. Ucierać. Teraz stopniowo mąka pszenna z proszkiem do pieczenia, śmietana i wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć do foremki 30x26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć pokrojony rabarbar. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Wystudzić ciasto na kratce. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i zrobić lukier. Dla uzyskania właściwej gęstości lukru trzeba dodać ciepłej wody lub dosypać więcej cukru pudru. Ciasto mocno polukrować. Można zajadać.
Rabarbar wyłożyć na ciasto.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min.