Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto bez pieczenia. Herbatniki i krem karpatkowy z torebki. Przepis ponownie wstawiam na prośbę kuzynek Ewy i Agnieszki. Pozdrawiam wszystkich.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114968
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1258
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1202
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114968
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1258
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1202
Składniki
Forma 21 X 21 cm.. Krem wykonujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Ja dodałam 2 łyżki soku z cytryny.
Formę wykładamy herbatnikami , każde ciastko polewamy łyżką mleka i delikatnie rozprowadzamy po nim .
Herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej,a na nią wykładamy następną partię herbatników.
Na herbatniki znów kładziemy warstwę masy krówkowej i solidnie posypujemy grubo posiekanymi orzechami.
Teraz wykładamy krem i oprószamy kakaem.
Wstawiamy do lodówki .