Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przygotowane na spód do sernika. Proste i smaczne wzbogacone o przyprawę do piernika. Wychodzi pyszne. Polecam
miska, sitko, łyżka, szklanka,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15880
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4812
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 556
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15880
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4812
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 556
Składniki
Do miski przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, z kakao i cukrem pudrem, dodaj pokrojone w kawałki masło , żółtka i śmietanę. wymieszaj zagniatając rękoma gładkie , jednolite ciasto. Tak przygotowane ciasto jest gotowe do dalszej przeróbki. Ciasto można owinąć folią spożywczą i zamrozić. Gotowe
Przygotowanie składników.
Ciasto pod sernik gotowe.